tiistai 21. tammikuuta 2014

diy: star earrings

Oon tässä kauan haaveillu Killstarin pentagram korviksista. Ne on kumminki sen verran kalliit etten oo viittiny tilata. Oon miettiny sit et voisin ehkä ite tehdä semmoset. Tossa lauantaina kun kävin ginassa ja kun näin alekoruissa noi isot hopeiset korvarenkaat jotka makso n. 1e niin epäröimättä päätin, että nyt mä ne teen! Lähinki sit ginasta suoraa tiimariin ja sieltä sit löysin mustaa nauhaa. Ostin sitä varmuuden vuoks 2 pakettia ja niissä oli yhteensä 4m tota nauhaa. Ja se kaikki kulu noihin korviksiin. Pikku pätkä jäi jäljelle. Hintaa niillä naruilla oli 75snt yhteensä. Mietinkin että vois käydä ostamassa tiimarin alesta vähän lisää kaikkia naruja ja korviskoukkuja ja rautalankoja varastoon kun noi kerta noin halpoja on! Aattelin nyt sitten tehä pienen tutoriaalipostauksen siitä miten nää tein jos joku muukin vaikka innostuis askartelemaan!


1. Ihan ensimmäiseks tarttet tietty korvikset ja narua. Sen lisäks jotakin liimaa (mä käytin ebayn kynsiliimaa, koska se on sen verran vahvaa!). Sit tietty sakset ja korviskoukut on välttämättömät melkeimpä, koska kun tähtikuvio liimataan tohon niin se ei enää jousta toi rengas joten tommonen ns venytys lukko ei enää toimi. Ite otin vanhoista korviksista tommoset koukut, mut jos semmosia ei löydy niin vaikka tuolta tiimarin alennuksista kannattaa käydä hankkimassa!(:


2. Sitten tekovaiheeseen! Tässä vaiheessa narua ei saa pätkiä, koska ei voi tietää miten paljon sitä tohon renkaaseen kuluu. laita liimaa pienen matkaa korviksen renkaan pinnalle jonka jälkeen kieputa narua vähän matkaa sen ympärille. Narun pää luultavasti ei pysy siinä ihan heti joten kannattaa lisätä liimaa ja painaa sitä jonkun aikaa kii renkaaseen. Ite laitoin vielä kiinnittymisen jälkeen päälle liimaa tohon narun päähän. 

3. Kieputa narua vähän matkaa (suurinpiirtein yhtä pitkä matka mitä kuvassa on kieputettu) ilman että siinä on liimaa. Tietenkin voi laittaa liimaa, mutta näin säästyy aikaa ja vaivaa eikä mee sormet niin nopeesti liimaan. 

4. Liimaamattoman osuuden jälkeen laitetaan taas liimaa pinnalle ja kieputetaan jonkun verran. Ja tästä eteen päin homma jatkuu samalla lailla eli välillä ei liimaa ja välillä joo.


4. Loppupäähän kannattaa laittaa reilusti liimaa jotta naru pysyy paikoillaan. Narun päälle tässäkin sama homma kun alussa eli reilummin liimaa ja senkin jälkeen kun naru on kiinnittyny niin päälle voi laittaa vielä varmuuden vuoks liimaa.


5. Sit tähtikuvio! Tän nyt voi tehdä miten päin haluaa, itelle toi merkittee tasan tähtikuvioo eikä mitään muuta. Kuitenkin laitoin suosiolla ton noin päin, koska en välttämättä haluu että jotku tekee jotakin johtopäätöksiä :--D Mutta joo nyt asiaan! Eli kannattaa harjotella tähtikuvion tekoo ton ympärille niin on vähän jotain hajua miltä korvis tulee näyttään. Kun sain tähden tohon tehtyä sen näköseks mitä halusin niin laitoin korviksen sisäreunoihin tähden sakaroiden päihin pienet merkit tumansinisellä kynsilakalla jotta tiesin sitten mihin liimata narunpätkät. Tietty voi ilman merkkejäkin ton tehdä, mutta ite en luottanu itteeni niin et oisin ollu varma että onnistun ilman apumerkkejä tekeen suht symmetrisen tosta. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa pujottaa korviskoukku paikoilleen! 

6. Narun päätä kannattaa ns avata semmoseks tupsumaiseks niin sen saa helpommin liimattua. Liimaa laitetaan merkin kohdalle korvikseen ja narun päähän. Sit naru painetaan tohon renkaaseen kiinni ja pidetään kii niin kauan kunnes se jotenkin ees pysyy kii. Sen jälkeen se kannattaa laittaa pöydälle hetkeks jähmettyyn ja samalla lisätä liimauksen päälle vielä liimaa, että se varmasti pysyy. 

7. Sama juttu tehdään narun toiselle päälle. Samaan aikaan narun toisen pään kans voi liimata jo 2. narun pätkän pään. Mut jos kokee sen liian vaikeeks niin ne voi erikseenkin liimata. Tein ite molemmin tavoin, riippuen siitä miten hyvin liimaus kesti. Jos naru ei meinannu pysyä niin oli helpompi tehdä homma erikseen.

8. Tätä jatketaan niin kauan kunnes tähtikuvio on valmis!

id

9.  VALMISTA!


Siinä vielä pari kuvaa näistä mun tekemistä. Nää pääs tänään jo heti käyttöön! Oli oikein kivat <3 Ihan ehdottomat lempparit. Mietin jo että vois tehdä hopeetkin tämmöset niin että kieputtaa tähtikuvion rautalangalla!

Mitäs tykkäsitte tästä postauksesta? Innostuko joku muukin tekeen itelleen tämmöset?(:

9 kommenttia:

 1. Oi kun kivat! :) pakko ehkä kokeilla kun sattuu sopivat materiaalit vastaan.

  VastaaPoista
 2. Sit tähtikuvio! Tän nyt voi tehdä miten päin haluaa, itelle toi merkittee tasan tähtikuvioo eikä mitään muuta. Kuitenkin laitoin suosiolla ton noin päin, koska en välttämättä haluu että jotku tekee jotakin johtopäätöksiä :--D <----- mitä tarkotat tolla? :o :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä meinasin että yleensä kun toi tähden sakara on alaspäin niin se yhdistetään saatanaan. Ja en nyt välttämättä halua, että vaikka jotkun vanhemmat ihmiset mut korvisten perusteella leimaa heti vaikka saatanan palvojaks :---D

   Poista
  2. aijaa, en oo ees enne tienny tommosta :Dd mut joo toooooosi kivat korvikset 8)

   Poista
  3. Hahaa okei xd! Kiitos kamalasti(:

   Poista
 3. tosi hienot ja sopii sulle:) rakastan tälläisiä tee itse tai tuunaa juttuja ikuisien ostin sitä ja ostin tätä blogi juttujen sijasta.Niitä, kun voi lukea mistä vaan!! huippuu!! itselle eivät kyllä sopisi, mutta inspiraatiota sain silti!

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot korvikset! Lisää tämmöisiä diy-juttuja ehdottomasti :) Jään seurailemaan blogiasi!

  VastaaPoista
 5. Hei olisin kysyny tosta narusta, että millasta se on? Aijon itse testata näiden tekemistä, ihan mahtavat!

  VastaaPoista